Soltész Béla

Rólam

Soltész Béla vagyok. Szépirodalmi és utazós könyvek szerzője, az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatója. Latinamerikanista, migrációkutató, a Globális és Fejlődéstanulmányok Tanszék megbízott tanszékvezetője.

Soltész Béla

Kutatóként és oktatóként az érdekel, hogy a világot, amiben élünk, milyen társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális folyamatok formálják. Lenyűgöz a világ sokszínűsége, de azt is látom, hogy minden társadalmi struktúra egyenlőtlenségeket alakít ki, lokálisan és globálisan egyaránt. Ezt alapvetően politikatudományi keretben, szakpolitikai elemzőként vizsgálom. Hiszem, hogy jó szakpolitikákkal az esélyegyenlőség és a méltányosság megvalósítható, és léteznek olyan fenntartható fejlődési pályák, amelyek egy igazságosabb és élhetőbb világ felé vezetnek.


Íróként egészen máshogy dolgozom, mint kutatóként. Olyankor nem működik a felülnézet. Minden ember, minden helyzet, minden történet egyedi. Egy érdekes útirajz, egy jó novella, egy izgalmas regény akkor működőképes, ha egyedi dolgokat mutat meg, mégis mindenki számára lehetővé teszi az azonosulást, a rácsodálkozást.

Képek az utazásaimról:

Oktatói-kutatói önéletrajz

Olvasd el oktatói-kutatói önéletrajzomat!

Írói önéletrajz

Olvasd el írói önéletrajzomat!

A weboldalt készítette: RezedaStúdió